איך תגדילו את סיכויי ההצלחה שלכם במכרזים וראיונות עבודה, אפילו שרובכם מאמינים שהם תפורים?

זה המקום שלך לגלות את כל מה שצריך לדעת על הכנה מקצועית למכרזים שמשפרת את יכולות השיווק העצמי ומגדילה את סיכויי ההצלחה במכרזים. פעם חשבו שמכרזים קשורים רק למקצועיות, הכלים שבאתר ידגימו לכם שהשיחה השיווקית היא זו שמובילה להצלחה. היא לא כישרון מולד, היא יותר שיטתית ממה שחשבתם, והרבה יותר משמעותית מכדי לוותר עליה. תכל'ס, הצלחה במכרזים היא לא עניין של מזל, אלא שיטה שמובילה לתוצאה!

רוצים להגדיל את סיכויי ההצלחה במכרז הבא? צרו איתי קשר עוד היום- 0522-435-259 או shiritbi@sts4u.com

כך תתנהל כדי שיזמינו אותך לראיון עבודה

הכנה לראיון עבודה
איך למצוא עבודה חדשה?
17 טיפים מעשיים למציאת עבודה 


פיטורים הם גם סוף וגם התחלה: בעוד שעל סיום הפרק אין לך שליטה, כתיבת הפרק החדש כולה בידיים שלך. 


סוף שנה עבור מנהלים ועובדים בארגונם הוא רגע לא פשוט. הדו"ח השנתי והמאזנים בפתח ועימם הדרישה להתייעלות. ארגונים רבים בוחנים בימים אלו את מה שנראה לה כמו 'מעטפת שומן' מיותרת ומתחילים לתכנן את הקיצוצים הנדרשים

לא משנה איזה תפקיד אתה ממלא, ברגע שאתה שומע משפט "נאלצים לפטר אותך"... אתה נכנס למצב של הלם ושואל- "למה אני"?.
בלי כל קשר לעוצמת הפגיעה חשוב שתצא מהארגון עם ראש מורם, תוך ביצוע חפיפה נאותה לעובד החדש, וכך גם תוכל לבקש ולקבל המלצות ודיפון חבילת הפרישה מהארגון. הכדור עגול וישראל קטנה, יש סבירות גבוהה שתפגוש חלק מהאנשים במורד או במעלה הדרך ולכן, כדאי לסיים את פרק העבודה שלך בארגון בכבוד.

למרות שמהצד זה לא ניכר, מנהלים מתחבטים, כואבים ומתייסרים, בשלב שבין קבלת ההחלטה על הפיטורים לביצועה. בעבודתי כיועצת ארגונית אני פוגשת מנהלים רבים שמעדיפים לדחות החלטות הקשורות לשינוי במצבת כוח האדם שאינו מתאים לארגון מסיבות אישיות ולא רלוונטיות, ומייצרים סבל והטעיה לארגון ולעובדים עצמם.  

אחרי ההלם מגיעה ההתאוששות: לאחר שהקשבת לחברים ובני משפחה, וקיבלת אין ספור עצות והמלצות, תהיה חייב להתעשת, ולקחת את הגה הניווט לידיך ולבצע חשבון נפש ממקום אוהב ומעריך. זה הרגע הנכון להכיר מקרוב את 17 הטיפים המעשיים שיסייעו לך למצוא את התפקיד הבא.



רגע לפני שאתה מתחיל לענות על השאלות, 
אם אתה רוצה להקפיץ את מפלס הביטחון העצמי שלך, 
צפה בסרטון שהכנתי לך כאן





   חלק ראשון- סיכום העבר:


  1. סכם לעצמך בכתב את עשייתך בתפקיד האחרון: מה היו הצלחותיך, אלו פרויקטים מיוחדים יזמת או היית שותף בהם, אלו מהלכים הובלת?
  2. מה בהתנהלות שלך בארגון הקודם פגע בך? (אולי גישה שלילית, נטייה כרונית להתנגדויות, חוסר שיתוף פעולה, שחיקה והיעדר רצון להתחדש, חוסר קבלת מרות וסמכות?)
  3. במה אתה מצטיין? (זה הזמן לרענן חלומות, תחביבים ואהבות ישנות)
  4. במה אתה ממש טוב? (בלי הצטנעות מזויפת- הכן את רשימת עשר החוזקות שלך)
  5. מהי החולשה המרכזית שלך? (בנוסף, רשום חולשות נוספות והיכן הן עלולות להכשיל אותך)

חלק שני- מבט קדימה לעבר העתיד:

  1. אלו תפקידים אתה משתוקק לבצע, מיומן בהם ומתאים להם?
  2. האם יש מקצוע חדש (למשל קידום אתרים, שיווק אתרים, אימון וכ"ב) שמעניין אותך ללמוד (אולי במקרה גם תוכל לעשות הסבת קריירה ע"ח המדינה?).
  3. באיזה סוג של ארגון מתאים לך לעבוד ולמה- קטן, גדול, משפחתי פרטי, מוסדי?

הכנה לראיון עבודה

חלק שלישי- מיפוי הקשרים שלך:

  1. מיהם אנשי הקשר שלך?: הכן דו"ח מפורט על  excelובו רשימות מכרים ע"פ קטגוריות: לימודים, צבא, משפחה, חברים, עבודה קודמת, מפלגה, פעילות התנדבותית ועוד, בליווי שם מקום עבודה, תפקיד ופרטי התקשרות.
  2. עשה לך מנוי באתרי חיפוש עבודה גדולים. אם אתה מחפש עבודה במגזר השלשי היכנס גם לאתר 'שתיל'.
  3. רענן קשרים ברשתות החברתיות- לינקדין ופייסבוק. אין צורך שתכתוב שפוטרת, בעידן התדמיות עדיף לכתוב משפט כמו – "עם הרבה אומץ החלטתי לשנות כיוון ולפרגן לעצמי תפקיד משמעותי והולם, סיימתי פרק של עשר שנים בתפקיד ואני מחפש אתגר חדש...".

ומה עושים עד שתמצא את עבודת חלומותיך?

  1. עד שתמצא עבודה- תאכל בריא ומסודר, צא להליכות וטיולים עם הכלב, פגוש חברים חיוביים שמזמן לא ראית, סדר את ערימות המסמכים בחדר העבודה שלך, ארגן את מסמכי קופות הגמל, הפנסיה והפיצויים, ופנה לך זמן איכותי להנאה עם המשפחה. לחץ לא מסייע לזירוז מציאת העבודה, נינוחות ועשייה ממוקדת בצידה, הן מתכון להצלחה במציאת התפקיד לו אתה ראוי.
  2. לך לסדנת מכירות יומית: כי מהר מאד תגלה, שראיון עבודה הוא שיחת מכירה ולפני הכול אתה מוכר אותך. אם אתה ביישן, צנוע, ענו, מהזן מחכה שהעולם יכיר בעשייתו, שלא חושב שהוא צריך למכור ולשווק את עצמו, אתה עלול למצוא עצמך בבעיה כבר בראיון הראשון. 
  3. הכן את 'שיחת המעלית' שלך: זו שיחת המכירה הראשונית, הכי תמציתית שתוכל, שתאפשר לך במשפטים ספורים, להציג את עצמך, את מהותך, עשייתך והתועלת שתצמח לארגון מהעסקתך.


הכנה לראיון עבודה

    לקראת הראיון הבא:

  1. לעולם אל תשמיץ בראיונות את הארגון שפיטר אותך: מנהלת שפוטרה מחברה ממשלתית השמיצה בראיון במוסד אחר את הבוסית שלה, שהתברר שהייתה אחות של המראיינת. זה קורה אחת למיליון ובכל זאת, את הלקח למדה המנהלת על בשרה במחיר יקר.
  2. זכור שראיון הוא שיחת מכירה ולא התמודדות: ושאתה מגיע לראיון כמועמד לתפקיד ולא כיועץ, מבקר, ממליץ או בוחן מטעם עצמו. מידי שבוע בתהליכי גיוס, אני פוגשת מועמדים לתפקידים ניהוליים ואחרים, שבוחרים לספק דעות, המלצות וניתוחים על הארגון ופעילותו, במקום לדבר על עצמם ועל התאמתם לתפקיד, ובהמשך, לא מבינים מדוע לא התקבלו לתפקיד.
  3. רענן את תדמיתך ופרגן לך 2-3 מפגשים עם יועץ קריירה מיומן,  כי מאז שחיפשת עבודה בפעם האחרונה העולם השתנה, וכדאי שתכיר את כללי המשחק החדשים. קורות החיים הפכו שיווקיים ויש להם כללי כתיבה חדשים, שיחת הטלפון היא בעצם שיחת מכירה וכמוה גם המכתב הנלווה שתצרף לקורות החיים. תפקידים טובים משיגים לרב באמצעות קשרים ואם לא כדי שהמגייס יקרא את קורות החיים שלך כשלתפקיד נתקבלו 500 פניות, כדאי שיהיה כתוב בצורה אטרקטיבית.

פיטורים כואבים ללא ספק, אולם רגע אחרי אתה עשוי לגלות שהפיטורין היו רגע משמעותי בחייך. וביום מן הימים, תוכל לומר לבוס לשעבר 'תודה', כי בזכות הפיטורים מצאת לעצמך קרירה חדשה.

תכירו את משה, שהסתובב 10 חודשים בחיפוש עבודה. משה שלח מאות קורות חיים, קיבל אולי 10 תשובות והלך ל- 5 ראיונות, אחריהם לא זכה לתגובות. אלי הגיע מיואש "לא מבין איך זה יכול להיות שאדם כמוני, שעבד כל חייו והיה מוערך על ידי כולם, לא מצליח למצוא עבודה. מה לא בסדר בי?" שאל אותי. זה האימייל ששלח לי אחרי חודש מיום שהתחלנו לעבוד וכמו שאומרים "לא נגענו"...


הכנה לראיון עבודה

משה שזכה בתפקיד מנהל תפעול ורבים נוספים כבר הצליחו בראיונות העבודה שלהם והם עובדים ומרוצים. 

אם גם אתה רוצה להצליח בראיון עבודה ולמצוא עבודה "שווה" בקלות ובמהירות
אני מזמינה אותך ליצור עימי קשר וזה יקרה


איך להצליח בראיון עבודה

איך להצליח בראיון עבודה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה